Publicaties

Nooit gedacht

Daar zit ik, links op de bank. Ik zal tien, elf jaar zijn. Mijn liefde voor lezen was besmettelijk, ook mijn drie zusjes zitten naast mij en lezen. Als je de 10 jarige Sietske toen verteld zou hebben dat ze nog eens boeken zou schrijven, die ook nog eens zeer goed ontvangen zouden worden, had ze je niet geloofd. Laat staan dat er vertalingen van zouden komen.

Nu, als volwassen vrouw kan ik zowel de kinderlijke blijdschap voelen als de trots dat ik op deze manier van betekenis kan zijn voor anderen.

Onderstroommanagement

systemisch werken voor doeners en makers

Rake Vragen van Siets Bakker

Eind 2021 kwam mijn derde boek ‘Onderstroommanagement, systemisch werken voor doeners en makers uit’. Ik schreef het samen met Jan ter Bogt. Het is een vertaling van hoe wij beiden als organisatie-adviseurs systemische kennis inzetten bij onze opdrachtgevers. De voorbeelden en tools zijn specifiek gericht op de maakindustrie.

In het boek introduceren we begrippen als ‘kritische verbindings-indicatoren’ en ‘compleet leiderschap’. 

Rake Vragen

breng beweging in situaties die vastzitten

Rake Vragen door Siets Bakker

Iedereen kan een vraag stellen. Dat maakt het als vorm heel geschikt om beweging te brengen in situaties die vastzitten. Dit boek vertelt je stap-voor-stap hoe je dat kunt doen.

Het is verkrijgbaar als hardcover, e-book, luisterboek en in een Engelse vertaling onder de naam Moving Questions. Het boek is ook in het Spaans en Deens verkrijgbaar.

Kaartenset

50 kant-en-klare Rake Vragen in een handig doosje

Rake Vragen van Siets Bakker

50 Kant-en-klare Rake Vragen in een doosje. Simpeler kan het bijna niet en toch ontvang ik vrijwel dagelijks berichten van mensen die vertellen hoeveel impact de vragen hebben gehad.

De kaartenset is verkrijgbaar in het Nederlands, Engels, Spaans en Deens. In de toolbox vind je demo’s en tips om met de kaarten te werken, ook in het Engels verkrijgbaar.

Systemisch wijzer

kennis uit opstellingen die je iedere dag kunt gebruiken

Systemisch wijzer door Siets Bakker en Leanne Steeghs

Lees dit boek als je wilt over de onderstroom en wat je kunt doen om deze te beïnvloeden. Leanne Steeghs en ik geven in de hoofdstukken Weten, Voelen, Vragen en Doen veel voorbeelden en praktische werkvormen. 

Het is verkrijgbaar als hardcover, e-book, luisterboek en in een Engelse vertaling onder de naam Unlocking systemic wisdom.

Animatievideo

In het Nederlands en in het Engels: een animatievideo over mijn interpretatie van systemisch werk.